ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ: 24610 28197

K.E.K. VOLTEROS

ΟΡΙΖΩ το Μέλλον μου... Σπουδάζω στον Τόπο μου, στο μεγαλύτερο ΙΕΚ της Δυτικής Μακεδονίας!

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε νεοεισερχόμενους στον χώρο του καφέ – μπάρ και της καφετέριας, αλλά και σε σπουδαστές και αποφοίτους τουριστικών σχολών που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες προκειμένου να μπορέσουν να εργαστούν αποτελεσματικά στον χώρο αυτό.

 

Η ζήτηση για εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους BARISTAS είναι ιδιαίτερα υψηλή και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη, καθώς ο αυξανόμενος ανταγωνισμός, αλλά και η πτώση της κατανάλωσης, οδηγούν τις καφετέριες που θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές, να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε καλές τιμές.

 

Για τον λόγο αυτό, άνθρωποι που χαρακτηρίζονται «αλεξιπτωτιστές» στον χώρο ή που δεν έχουν καμία απολύτως εκπαίδευση, θα παραγκωνίζονται από όποιους έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα εκπαίδευσης και πιστοποίησης.

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΚΑΚΑΟ

  • Εξέλιξη των café
  • Λειτουργία της καφετέριας
  • Μηχανές- Εργαλεία- Σκεύη
  • Το καφεόδεντρο (γενικά)
  • Ανατομία του καρπού
  • Ποικιλίες καφέ
  • Τρόποι επεξεργασίας του καφέ
  • Μέθοδοι καβουρντίσματος
  • Άλεσμα και μύλοι αλέσεως
  • Η μηχανή του Espresso
  • Ελληνικός
  • Φίλτρου
  • Στιγμιαίος/ Frappe
  • Espresso/ Cappuccino
  • Εξυπηρέτηση Πελατών
  • Το τσάι- Ιστορία
  • Το χαμομήλι, Το τίλιο
  • Κατηγορίες και διακρίσεις του τσάι
  • Τρόποι επεξεργασίας του τσάι
  • Κατανάλωση και σέρβις του τσάι
  • Το κακαόδεντρο
  • Ιστορία του κακάο
  • Τρόποι επεξεργασίας του καρπού του κακαόδεντρου
  • Συνταγές ροφημάτων με σοκολάτα
  • Συνταγές ροφημάτων με αλκοόλ
  • Η σαντιγί
  • Εισαγωγή στο Latte art και Etching
  • Υλικά και Εργαλεία του Latte art και Etching

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ

  • Ελληνικός στο υγραέριο
  • French press
  • Ρυθμίσεις μύλου άλεσης espresso
  • Παρασκευή espresso (ristretto, espresso, lungo)
  • Cappuccino, latte
  • Σοκολάτα ζεστή και κρύα
  • Ζεστά τσάγια
  • Καθαριότητα χώρου και μηχανών

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ BARISTA

 

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΕΚ VOLTEROS

Γκέρτσου 39,  Κοζάνη

T.K. 50100

ΤΗΛ: 24610 28197

info@iekvolteros.gr

Copyright © 2016  All Rights Reserved