Σπουδές Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας

Επίσημος Τίτλος:
Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος

Ο τεχνικός γαλακτοκομίας- τυροκομίας έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο επαγγελματία, με αναγνωρισμένη αξία στον χώρο και με σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Ο απόφοιτος έχει την ευκαιρία να αποκτήσει όλες τις εξειδικευμένες γνώσεις για την επεξεργασία γάλακτος και την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων.

Επιπλέον, ο σπουδαστής εκπαιδεύεται δίπλα σε έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές, αποκτώντας εξειδίκευση σε όλες τις σύγχρονες μεθόδους τυποποίησης και σηματοποίησης γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων.

Οι λόγοι για να ακολουθήσεις σπουδές Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας στο ΙΕΚ VOLTEROS και να εξελιχθείς σε έναν επιτυχημένο επαγγελματία του κλάδου είναι:

  1. Μαθαίνεις όλη τη διαδικασία της επεξεργασίας γάλακτος και παραγωγής τυροκομικών προϊόντων σε σύγχρονες μονάδες της Περιοχής μας.
  2. Μαθαίνεις την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων, υψηλής διαθρεπτικής αξίας που παρασκευάζονται με τις αυστηρότερες των ευρωπαϊκών προδιαγραφών
  3. Εκτός από τη φέτα μαθαίνεις την παραγωγή μεγάλης γκάμας γαλακτοκομικών προϊόντων όπως γιαούρτι, βούτυρο, κεφίρ, γάλα κακάο, καζάν ντιπί, αριάνι, mozzarella και παγωτό.
  4. Ειδικεύεσαι όχι μόνο στην επεξεργασία του αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος αλλά και του βουβαλινού που διευρύνει εντυπωσιακά τη λίστα των γαλακτοκομικών προϊόντων και την οδηγεί στις παρυφές της υψηλής γαστρονομίας!
  5. Εξειδικεύεσαι σε σύγχρονες μεθόδους τυποποίησης και σηματοποίησης γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων.
  6. Με την απόκτηση του τίτλου στο ΙΕΚ VOLTEROS θα έχεις παράλληλα εκπαιδευτεί σε ένα πλήθος από γνωστικά αντικείμενα τα οποία παρέχει το Γραφείο Σταδιοδρομίας, τα οποία θα σου επιτρέψουν να αναπτύξεις οποιαδήποτε μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών αγαθών ή/και να δημιουργήσεις τη δική σου προσωπική επιχείρηση.
  7. Τα μαθήματα διδάσκονται από καταξιωμένους καθηγητές με πολυετή επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία που σου διδάσκουν όλες τις σύγχρονες τεχνικές ώστε να ξεχωρίσεις ως ένας ολοκληρωμένος επαγγελματίας τυροκόμος.
  8. Μέσω του Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ VOLTEROS , θα αποκτήσεις πολύτιμες διασυνδέσεις με κορυφαίες επιχειρήσεις του χώρου, για να πραγματοποιήσεις την πρακτική σου άσκηση και να διεκδικήσεις στην πορεία μία θέση μόνιμης απασχόλησης. 10. Στο πλαίσιο των σπουδών σου θα συμμετέχεις σε πλήθος από εκπαιδευτικές επισκέψεις στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων του χώρου της τυροκομίας, με στόχο την απόκτηση εμπειριών σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σου στο ΙΕΚ VOLTEROS , έχεις τη δυνατότητα να εργαστείς ως εξειδικευμένος επαγγελματίας σε:

  • βιομηχανίες γάλακτος
  • τυροκομεία
  • μονάδες παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων (βούτυρο, γιαούρτι, παγωτό κ.α.)
  • συνεταιρισμούς
  • κτηνοτροφικές μονάδες
  • ως υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου
  • ως ελεύθερος επαγγελματίας

Για τις ανάγκες των μαθημάτων οι σπουδαστές του ΙΕΚ VOLTEROS , φιλοξενούνται σε εγκαταστάσεις όπου διατίθενται η καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή, με εξοπλισμό πολύ πέρα των τυπικών απαιτήσεων, ο οποίος περιλαμβάνει:

  • PHμετρα
  • Παγολεκάνες
  • Προθερμαντήρες γάλακτος
  • Κορυφολόγους
  • Βραστήρες παστερίωσης
  • Εναλλάκτες
  • Πήχτρες
  • Τεζάκια
  • Αναλυτές γάλακτος

Share it!

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών του ΙΕΚ VOLTEROS προετοιμάζει άριστα το μελλοντικό απόφοιτο ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί με αξιώσεις στις υψηλές απαιτήσεις του επαγγέλματος που έχει επιλέξει.

Τα μαθήματα διδάσκονται από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις, τις τεχνικές αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα. Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:

  • Παραγωγή και Αξιοποίηση Γάλακτος
  • Χημεία Γάλακτος
  • Μικροβιολογία Γάλακτος
  • Τεχνολογία Γάλακτος
  • Εξοπλισμός και Οργάνωση Βιομηχανιών Γάλακτος
  • Τυροκομία Ι
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Βουτυροκομία
  • Τυροκομία ΙΙ
  • Εξοπλισμός Τυροκομείου
  • Υγιεινή και Ασφάλεια Εργασίας – Προστασία Περιβάλλοντος
  • Γεωργική Οικονομία και Πολιτική
  • Οργάνωση Επιχείρησης – Marketing
  • Παραγωγή Παραπροϊόντων Γάλακτος
  • Τεχνολογία και Έλεγχος Προϊόντων Γάλακτος
  • Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων
  • Γεωργικές Εγκαταστάσεις
  • Γεωργική Τεχνική
ΝΕΑ
  •   Ξεκινά ΑΜΕΣΑ ο Γ’ κύκλος αιτήσεων για Voucher Ανέργων της ΔΥΠΑ με επίδομα 1.000€. Στο πλαίσιο του Γ’ Κύκλου προβλέπεται να καταρτισθούν επιπλέον 10.000 – 20.000 άνεργοι και περιλαμβάνει: Εκπαιδευτικό Επίδομα 1000€! Παροχή θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 200 ωρών (Δια ζώσης: 70 ώρες, Εξ΄αποστάσεως: 130 ώρες )......

  • Με μεγάλη μας χαρά, ανακοινώνουμε την παράταση της Πράξης «Πρακτική άσκηση καταρτιζόμενων ΙΕΚ»/MIS 5131399 και της μεταφοράς της στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή 2021-2027 (Μεταφερόμενη Δράση από ΠΠ 2014-2020»-κωδ. ΕΚΠ21). Καλούνται οι καταρτιζόμενοι των δημοσίων και ιδιωτικών Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης......

  • Λαμβάνοντας υπόψη τις Διατάξεις που διέπουν το Εκπαιδευτικό προσωπικό των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Αποφασίζουμε: Προκηρύσσουμε την πρόσληψη Εκπαιδευτικού Προσωπικού για ανάθεση διδακτικού έργου με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη......