Σπουδές Μαγειρικής – Μάγειρες, Chef

Επίσημος Τίτλος:
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)

Στις μέρες μας η Μαγειρική αποτελεί ένα από τα πλέον περιζήτητα και αναγνωρισμένα επαγγέλματα, προσφέροντας σε όσους την επιλέξουν υψηλές απολαβές και ανεξάντλητες επαγγελματικές δυνατότητες για καριέρα σε κουζίνες μεγάλων εστιατορίων και ξενοδοχείων, αλλά και σε προσωπική επιχείρηση. Η δημιουργικότητα και η σκληρή δουλειά επιβραβεύονται ακόμα και με διεθνείς διακρίσεις, όπως τα αστέρια Michelin!

Ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef) μπορεί να χειρίζεται αυτόνομα τα ακόλουθα θέματα:

  • Τον ποιοτικό έλεγχο, τη συντήρηση και την αξιοποίηση των τροφίμων
  • Την υγιεινή των τροφίμων
  • Την παρασκευή εδεσμάτων κάθε μορφή και ποικιλίας
  • Την τέλεια οργάνωση και διοίκηση της κουζίνας
  • Τον τεμαχισμό και την προετοιμασία κρεάτων, πουλερικών, κυνηγιών, ψαριών, θαλασσινών και τη χρήση κάθε τεμαχίου
  • Τη σωστή σύνθεση κάθε μενού με βάση τις ισχύουσες αγορανομικές και υγιονομικές διατάξεις
  • Την παρουσίαση και διακόσμηση εδεσμάτων
  • Την τέχνη της ζαχαροπλαστικής

Που μπορεί να δουλέψει ο απόφοιτος;

Σε επιχειρήσεις ξενοδοχειακής και επισιτιστικής μορφής, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, αναλαμβάνοντας υπεύθυνα την οργάνωση και τη λειτουργία μιας σύγχρονης κουζίνας ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου.

Τέτοιες επιχειρήσεις είναι:

  • Εστιατόρια Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων (κλασσικά εστιατόρια, ειδικά εστιατόρια, καφετέριες, grill rooms κλπ)
  • Εστιατόρια ως ανεξάρτητες επιχειρήσεις (κλασσικά εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, πιτσαρίες, ταχυφαγεία κλπ)
  • Εστιατόρια βιομηχανικών μονάδων ή εμπορικών πολυκαταστημάτων
  • Εστιατόρια σχολείων, νοσοκομείων, ιδρυμάτων
  • Εστιατόρια μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων
  • Εστιατόρια μεταφορικών μέσων (τρένων, κρουαζιερόπλοιων, πλοίων ακτοπλοϊας κλπ)
  • Υπηρεσίες κοινωνικών εκδηλώσεων (outside catering)

Επιπλέον, ο σπουδαστής στην ειδικότητα:

  • Πραγματοποιεί εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σύγχρονα εργαστήρια μαγειρικής ξενοδοχειακών, επισιτιστικών ή εστιατορικών μονάδων
  • Πραγματοποιεί πρακτική άσκηση σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια
  • Διδάσκεται επιπλέον ώρες Αγγλικών, Γαλλικών & Ισπανικών, καθώς και Η/Υ

Share it!

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Τη διδασκαλία επιμελούνται επιλεγμένοι, έμπειροι και καταξιωμένοι επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις, τις τεχνικές, αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα.

Παρουσίαση μαθημάτων της ειδικότητας “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)”:

  • Τέχνη Μαγειρικής
  • Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής
  • Γαλλικά
  • Αρχές Οικονομικής
  • Τεχνικές Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Οργάνωση – Λειτουργία Εστιατορίου
  • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
  • Οινολογία
  • Υγιεινή & Ασφάλεια
  • Σύνθεση Μενού
  • Τεμαχισμός Κρεάτων
  • Τροφογνωσία – Εδεσματολόγιο
  • Διαιτητική
  • Αγγλικά
  • Διακοσμητική Παρασκευασμάτων
  • Πρακτική Άσκηση
ΝΕΑ
  •   Ξεκινά ΑΜΕΣΑ ο Γ’ κύκλος αιτήσεων για Voucher Ανέργων της ΔΥΠΑ με επίδομα 1.000€. Στο πλαίσιο του Γ’ Κύκλου προβλέπεται να καταρτισθούν επιπλέον 10.000 – 20.000 άνεργοι και περιλαμβάνει: Εκπαιδευτικό Επίδομα 1000€! Παροχή θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 200 ωρών (Δια ζώσης: 70 ώρες, Εξ΄αποστάσεως: 130 ώρες )......

  • Με μεγάλη μας χαρά, ανακοινώνουμε την παράταση της Πράξης «Πρακτική άσκηση καταρτιζόμενων ΙΕΚ»/MIS 5131399 και της μεταφοράς της στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή 2021-2027 (Μεταφερόμενη Δράση από ΠΠ 2014-2020»-κωδ. ΕΚΠ21). Καλούνται οι καταρτιζόμενοι των δημοσίων και ιδιωτικών Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης......

  • Λαμβάνοντας υπόψη τις Διατάξεις που διέπουν το Εκπαιδευτικό προσωπικό των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Αποφασίζουμε: Προκηρύσσουμε την πρόσληψη Εκπαιδευτικού Προσωπικού για ανάθεση διδακτικού έργου με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη......