Πρώτες Βοήθειες: Τα οφέλη της εκπαίδευσης – Γιατί είναι σημαντικό να εκπαιδευτείτε

Τι είναι οι πρώτες βοήθειες;

Πρώτες βοήθειες είναι η αρχική φροντίδα που παρέχεται σε ένα άτομο που έχει τραυματιστεί ή που είναι ξαφνικά άρρωστο. Είναι επίσης γνωστή ως θεραπεία έκτακτης ανάγκης. Οι πρώτες βοήθειες μπορούν να παρασχεθούν από απλό άτομο ή από ιατρό.

Ο σκοπός των πρώτων βοηθειών είναι η διατήρηση της ζωής, η πρόληψη περαιτέρω τραυματισμών και η προώθηση της ανάρρωσης. Για την επίτευξη αυτών των στόχων λαμβάνονται μέτρα πρώτων βοηθειών.

Υπάρχουν τρία κύρια συστατικά των πρώτων βοηθειών: η υποστήριξη της ζωής, η διαχείριση του τραύματος και η διαχείριση του σοκ. Η υποστήριξη ζωής αποτελείται από μέτρα που λαμβάνονται για να διασφαλιστεί ότι ο αεραγωγός του θύματος είναι καθαρός και ότι αναπνέει σωστά. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση CPR ή άλλων τεχνικών.

Η διαχείριση του τραύματος περιλαμβάνει τον καθαρισμό και τον επίδεσμο των πληγών. Το σοκ συμβαίνει όταν το σώμα δεν έχει αρκετή ροή αίματος. Μπορεί να προκληθεί από αιμορραγία, αφυδάτωση ή αλλεργική αντίδραση

Γιατί είναι σημαντικές οι πρώτες βοήθειες;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι πρώτες βοήθειες είναι σημαντικές. Πρώτον, μπορεί να σώσει ζωές. Δεύτερον, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη περαιτέρω τραυματισμού. Τρίτον, ανάλογα με τις περιστάσεις μπορεί να δοθεί από οποιονδήποτε, με μια βασική εκπαίδευση πάνω στις πρώτες βοήθειες.

Οι πρώτες βοήθειες είναι πολύ σημαντικές γιατί μπορούν να σώσουν ζωές και να αποτρέψουν περαιτέρω τραυματισμούς. Αν δείτε κάποιον που έχει τραυματιστεί ή είναι ξαφνικά άρρωστος, μη διστάσετε να του δώσετε τις πρώτες βοήθειες. Θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

 

Γιατί όλοι πρέπει να μάθουν πρώτες βοήθειες;

Οι πρώτες βοήθειες είναι μια σημαντική δεξιότητα ζωής που πρέπει να μάθουν όλοι. Μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η εκπαίδευση πρώτων βοηθειών δεν είναι δύσκολο να βρεθεί και στο ΙΕΚ VOLTEROS πραγματοποιούνται τακτικά σεμινάρια για τους σπουδαστές, το προσωπικό αλλά και όσους ενδιαφέρονται. Όλοι πρέπει να αφιερώσουν χρόνο για να μάθουν βασικές τεχνικές πρώτων βοηθειών.

 

Πρώτες βοήθειες στο χώρο εργασίας.

Οι πρώτες βοήθειες στο χώρο εργασίας είναι σημαντικές για την πρόληψη τραυματισμών και ασθενειών. Υπάρχει μια ποικιλία από κιτ πρώτων βοηθειών διαθέσιμα προς αγορά ή οι εργοδότες μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους. Τα κιτ πρώτων βοηθειών πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα και καλά εφοδιασμένα με προμήθειες. Οι εργοδότες θα πρέπει επίσης να παρέχουν εκπαίδευση σχετικά με τον τρόπο χρήσης των προμηθειών στο κιτ.

 

 

 

Η σημασία των πρώτων βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Οι πρώτες βοήθειες είναι μια ζωτικής σημασίας δεξιότητα που πρέπει να έχετε σε οποιαδήποτε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της σοβαρότητας των τραυματισμών και να κάνουν το θύμα πιο άνετα μέχρι να φτάσει η ιατρική βοήθεια.

Ο καθένας μπορεί να μάθει τις πρώτες βοήθειες, και είναι πολύτιμη ικανότητα να έχει σε οποιαδήποτε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι πρώτοι ανταποκριτές, όπως οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες, εκπαιδεύονται συχνά στις πρώτες βοήθειες, ώστε να μπορούν να παρέχουν βοήθεια σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει αυτή τη σωτήρια δεξιότητα παρακολουθώντας ένα μάθημα πρώτων βοηθειών από έναν τοπικό Ερυθρό Σταυρό ή άλλο οργανισμό όπως το ΙEK VOLTEROS.ΝΕΑ
  • Με μεγάλη μας χαρά, ανακοινώνουμε την παράταση της Πράξης «Πρακτική άσκηση καταρτιζόμενων ΙΕΚ»/MIS 5131399 και της μεταφοράς της στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή 2021-2027 (Μεταφερόμενη Δράση από ΠΠ 2014-2020»-κωδ. ΕΚΠ21). Καλούνται οι καταρτιζόμενοι των δημοσίων και ιδιωτικών Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης......

  • Λαμβάνοντας υπόψη τις Διατάξεις που διέπουν το Εκπαιδευτικό προσωπικό των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Αποφασίζουμε: Προκηρύσσουμε την πρόσληψη Εκπαιδευτικού Προσωπικού για ανάθεση διδακτικού έργου με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη......

  • «Ολοκληρωμένη Δράση Κατάρτισης και Απασχόλησης 10.000 ανέργων ηλικίας 25 έως 45 ετών» Η Δράση: αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση με σκοπό την αναβάθμιση δεξιοτήτων και την επανακατάρτιση μέσω προγραμμάτων Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), την πιστοποίηση και τη βραχυπρόθεσμη απασχόληση ανέργων εγγεγραμμένων στο Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ ηλικίας......