Επαγγελματίας Sommelier

Ως sommelier ορίζεται ο κατάλληλα εκπαιδευμένος επαγγελματίας που ασχολείται στις επιχειρήσεις επισιτισμού και συμβουλεύει τους πελάτες για το ταίριασμα των γαστρονομικών γεύσεων με την ορθότερη επιλογή οίνων και ποτών. Το επάγγελμα του οινοχόου (sommelier) έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα και είναι συνδεδεμένο με την ιστορία του λαού μας. Σήμερα, η οινοπαραγωγή στην Ελλάδα εξελίσσεται συνεχώς και ανεβάζει τον πήχη διαρκώς ψηλότερα. Πλέον, αρκετοί χώροι εστίασης τόσο απόφιλοσοφία όσο και από αναγκαιότητά (μεγάλες λίστες κρασιών) διαθέτουν sommelier.
Παράλληλα, το κρασί ως ένα καθαρά πολιτιστικό προϊόν απαιτεί ιδιαίτερη επικοινωνία μεταξύ του επαγγελματία και του καταναλωτή. Με βάση τα παραπάνω ο sommelier είναι και πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος κάθε χώρου εστίασης που επιθυμεί να προσφέρει ποιοτικό προϊόν και υπηρεσίες στους πελάτες του οι οποίοι γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικοί και η ανάγκη υποστήριξης όλο και πιο υψηλού επιπέδου γνώσης καταναλωτών απαιτεί καλύτερα καταρτισμένο προσωπικό.

Διδακτικές Ενότητες

Το σεμινάριο περιλαμβάνει τις ακόλουθες 7 ενότητες:
• Βασικές αρχές αμπελουργίας
• Βασικές αρχές οινοποίησης
• Βασική οινογνωσία
• Βασικές αρχές γευσιγνωσίας
• Βασικές αρχές εστιατορικής και εστίασης
• Βασικές λειτουργίες προγραμμάτων erp
• Βασικές αρχές logistics και τεχνικών πωλήσεων

Σε ποιους απευθύνεται:

Όσο εξελίσσεται η γαστρονομία αλλά και το βιοτικό επίπεδο των καταναλωτών τόσο και οι προοπτικές για το επάγγελμα του sommelier θα είναι μεγαλύτερες. Το μορφωτικό επίπεδο των sommelier όλο και βελτιώνεται γεγονός που επιτρέπει την όλο και ποιοτικότερη κάλυψη των υπηρεσιών του sommelier. Εκτός από τα σημεία εστίασης θα γίνεται αναγκαία η παρουσία του σε εξειδικευμένες κάβες ποτών, ντελικατέσεν αλλά και σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Βεβαίωση Παρακολούθησης

Ο/η καταρτιζόμενος/η μετά το πέρας του σεμιναρίου, λαμβάνει βεβαίωση παρακολούθησης με δυνατότητα πιστοποίησης, κατόπιν εγκεκριμένων εξετάσεων.
Έπειτα ο καταρτιζόμενος θα είναι σε θέση να κατέχει γνώσεις για:
• Έγκυρη απόδειξη των γνώσεων που διαθέτει για να ασκεί το επάγγελμά του.
• Βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών εξυπηρέτησης.
• Απόκτηση ενός εφοδίου για την επαγγελματική αποκατάσταση και καταξίωση κάθε Sommelier.

Share it!