Πιστοποιημένος Ειδικός Barista

Το σεμινάριο εκπονείται από το ΙΕΚ VOLTEROS με σκοπό να πιστοποιεί ότι ο κάτοχός του διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την παρασκευή καφέ και άλλων ροφημάτων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα γνωστικά πεδία που πρέπει να κατέχει ένας επαγγελματίας του χώρου και εξηγεί τις βασικές αρχές επεξεργασίας, παρασκευής, σερβιρίσματος και συντήρησης του καφέ.

Διδακτικές Ενότητες

Το σεμινάριο περιλαμβάνει τις ακόλουθες 7 ενότητες:
• Ιστορικά στοιχεία
• Ο καφές βοτανολογικά
• Μύλος άλεσης
• Σκληρότητα νερού
• Τρόποι παρασκευής καφέ
• Σοκολάτα
• Τσάι

Σε ποιους απευθύνεται:

Καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος γνώσεων, από την καλλιέργεια του καφέ και τις διάφορες τεχνικές κατασκευής του έως τον πιο ποιοτικό τρόπο σερβιρίσματός του που θα συναρπάσει γευστικά, το σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε επαγγελματία Barista που θέλει να ενταχθεί δυναμικά σε οποιαδήποτε ξενοδοχειακή / τουριστική ή επισιτιστική μονάδα και να αποδείξει την αξία του με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Βεβαίωση Παρακολούθησης

Ο/η καταρτιζόμενος/η μετά το πέρας του σεμιναρίου, λαμβάνει βεβαίωση παρακολούθησης με δυνατότητα πιστοποίησης, κατόπιν εγκεκριμένων εξετάσεων.
Έπειτα ο υποψήφιος θα είναι σε θέση να:
• Γνωρίζει τις βασικές αρχές καλλιέργειας και επεξεργασίας του καφέ
• Χειρίζεται τα βασικά εργαλεία και μηχανήματα παρασκευής ροφημάτων
• Αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα της ποιότητας του νερού στο τελικό αποτέλεσμα
• Παρασκευάζει κάθε είδους καφέ, τσάι, σοκολάτα

Share it!