Barista Training

Νέο Πιστοποιημένο Σεμινάριο COFFEE DIPLOMA από το ΙΕΚ VOLTEROS σε αποκλειστική συνεργασία με μία από τις κορυφαίες εταιρείες καφέ στον κόσμο. 

To εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνει το ΙΕΚ VOLTEROS στον χώρο του καφέ, έρχεται σε αποκλειστική συνεργασία με μία από τις κορυφαίες εταιρείες καφέ στον κόσμο τη jacobs.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διεξάγεται στο School bar-show room της JACOBS στην πόλη της Καστοριάς με πιστοποιημένους εκπαιδευτές sca-coffee-diploma, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των καταρτιζόμενων, στον πιο υπερσύγχρονο χώρο της Βόρειας Ελλάδας!​​​​
Οι σπουδαστές του ΙΕΚ VOLTEROS θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις σε σχέση με τις ποικιλίες καφέ, τη διαδικασία συλλογής και επεξεργασίας και τα διαφορετικά στάδια για την επιτυχημένη παρασκευή καφέ.
Το σεμινάριο δεν περιορίζεται στο θεωρητικό μέρος και οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία της πρακτικής εξάσκησης, φτιάχνοντας οι ίδιοι καφέ, χρησιμοποιώντας τον υψηλής ποιότητας εξοπλισμό και τα προϊόντα Jacobs.
Η εκπαίδευση γίνεται στο νέο, πλήρως εξοπλισμένο, showroom καφέ και ποτού της εταιρείας P.C.S. στην Καστοριά, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε εκκολαπτόμενους μελλοντικούς επαγγελματίες του χώρου να αποκομίσουν τόσο θεωρητικές γνώσεις όσο και πρακτική τεχνογνωσία.

Η ομάδα της P.C.S. με έδρα την Καστοριά,  αποτελεί πολύτιμο συνεργάτη επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του καφέ και της εστίασης, καθώς εκτός από την εμπορεία καφέ, ποτών και αναλωσίμων, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις, υποστήριξη και σημαντική συμβουλευτική σε νέες τάσεις και προϊόντα της αγοράς, γεγονός που ενισχύει σημαντικά το προφίλ και την ανάπτυξη επιχειρήσεων εστίασης.

Η εταιρεία P.C.S. δραστηριοποιείται ήδη σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και στα πλαίσια της διαρκούς ανάπτυξης και επέκτασής της και υπό την καθοδήγηση τoυ κ. Αλέξη Πατρωνίδη που έχει αναλάβει την επιχειρησιακή και εμπορική διεύθυνση, προχωρεί διαρκώς σε νέες συνεργασίες.

Το ΙΕΚ VOLTEROS ευχαριστεί θερμά την εταιρία P.C.S. καθώς και όλους τους συμμετέχοντες με την υπόσχεση ότι θα είναι δίπλα τους σε κάθε επαγγελματικό τους βήμα εγχείρημα, παρέχοντας γνώσεις, τεχνογνωσία και συνδράμοντας στην ανάπτυξη ποιότητας των υπηρεσιών εστίασης στην αγορά.

Διδακτικές Ενότητες

  • Η Ιστορία του Καφέ  από την Παραγωγή στο Καβούρδισμα
  • Η μηχανή  Αλέσματος  – Η μηχανή Espresso / επίδειξη λειτουργίας, δοσολογίες
  • Espresso / Επίδειξη και παραγωγή Προϊόντων (Normale – Ristreto – Lungo – Doppio)
  • Αφρόγαλα / Επίδειξη και παραγωγή (Ζεστό, Κρύο)
  • Cappuccino  / Επίδειξη και παραγωγή Προϊόντων (Cappuccino – Latte – Double – Con Panna – Mochaccino)
  • Freddo / Επίδειξη και παραγωγή Προϊόντων (Cappuccino – Latte – Double – Con Panna – Mochaccino)
  • Καφές Φίλτρου / Επίδειξη και παραγωγή Προϊόντων (V60-Cold Brew)
  • Nes / Επίδειξη και παραγωγή (Ζεστό, Κρύο)
  • Ελληνικός / Επίδειξη και παραγωγή (Μονός-Διπλός)
  • Σοκολάτα / Επίδειξη και παραγωγή (Ζεστή, Κρύα)
  • Τσάι / Επίδειξη και παραγωγή (Ζεστό, Κρύο)
  • Σύστημα Λειτουργίας Bar
  • Καθαριότητα Μηχανών / Χώρου / Εξαρτημάτων
  • Παραγωγή προϊόντων σε πραγματικές συνθήκες

Share it!

Βεβαίωση Παρακολούθησης

Ο/η καταρτιζόμενος/η μετά το πέρας του σεμιναρίου, λαμβάνει βεβαίωση παρακολούθησης με δυνατότητα πιστοποίησης, κατόπιν εγκεκριμένων εξετάσεων.