Τεχνίτης Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας

Πρόκειται για ένα σεμινάριο που εκπονείται από το ΙΕΚ VOLTEROS  διασφαλίζοντας το επαγγελματικό επίπεδο τυπικών και ουσιαστικών προσόντων του κατόχου του στο χώρο της Τυροκομίας σε επίπεδο κατάρτισης ενηλίκων.

Διδακτικές Ενότητες

Το σεμινάριο περιλαμβάνει τις ακόλουθες 3 ενότητες:
• Γενική γαλακτοκομία – τυροκομία
• Ειδική γαλακτοκομία
• Ειδική τυροκομία

Σε ποιους απευθύνεται:

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που αφορούν την τυροκόμιση, όπως παραγωγούς πρώτης ύλης, τεχνολόγους τροφίμων ή και κατόχους διπλώματος γεωτεχνικών, βιολογικών και χημικών επιστημών.

Βεβαίωση Παρακολούθησης

Ο/η καταρτιζόμενος/η μετά το πέρας του σεμιναρίου, λαμβάνει βεβαίωση παρακολούθησης με δυνατότητα πιστοποίησης, κατόπιν εγκεκριμένων εξετάσεων.

Έπειτα ο εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση να:
• Προετοιμάζει και εκτελεί την παραγωγή με βάση το πρόγραμμα παραγωγής τις συνταγές και τις γενικές και ειδικές οδηγίες που ισχύουν για το κάθε προϊόν.
• Συμμετέχει στο σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας.
• Φροντίζει για την καλή χρήση και συντήρηση του εξοπλισμού παραγωγής που βρίσκεται στην ευθύνη του
• Προετοιμάζει και εκτελεί τις ειδικές διεργασίες παραγωγής τυριού
• Εκτελεί τη φυσική και εν μέρει λογιστική διαχείριση πρώτων υλών, υλικών συσκευασίας, ενδιαμέσων και έτοιμων προϊόντων, χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό μεταγγίσεων, μεταφορών και καταγραφής (μηχανοργάνωση, barcoding, RFID).
• Συμμετέχει στις διοικητικές και εκπαιδευτικές λειτουργίες του τομέα παραγωγής καθώς και στο σύστημα ασφάλειας και υγιεινής της εργασίας.

Share it!