Σπουδές Μελισσοκομίας

Επίσημος Τίτλος:
Τεχνικός Μελισσοκομίας

Ο τεχνικός μελισσοκομίας έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο επαγγελματία, αναγνωρισμένο στον χώρο και με σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Μάθε για τα μελισσοκομικά φυτά και τη βιολογία τους, τη διατροφική συμπεριφορά των διατρεφόμενων ειδών και την ορθολογική αξιοποίηση της μελισσοκομικής χλωρίδας. Ο σπουδαστής εκπαιδεύεται δίπλα σε έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές και εξειδικεύεται σε σύγχρονες μεθόδους ώστε να εξελιχθεί σε ένα ολοκληρωμένο επαγγελματία.

Oι λόγοι για να επιλέξεις σπουδές Μελισσοκομίας στο ΙΕΚ VOLTEROS και να γίνεις ένας επιτυχημένος τεχνικός μελισσοκόμος:

  1. Αποκτάς τη γνώση για να ιδρύσεις και διαχειριστείς μια μελισσοκομική εκμετάλλευση, να προσεγγίζεις με επιστημονικό τρόπο τα προβλήματα που εμφανίζονται κατά την παραγωγική διαδικασία και να διαχειρίζεσαι ορθολογικά την εκμετάλλευσή της, ώστε να παράγει ποιοτικά και ανταγωνιστικά προϊόντα.
  2. Μαθαίνεις για τη βιολογία και τη συμπεριφορά της μέλισσας και τις σύγχρονες μεθόδους πολλαπλασιασμού των μελισσοσμηνών, καθώς και παραγωγής βασιλισσών αναπαραγωγής.
  3. Γνωρίζεις για τα μελισσοκομικά φυτά και τη βιολογία τους, τη διατροφική συμπεριφορά των διατρεφόμενων ειδών και την ορθολογική αξιοποίηση της μελισσοκομικής χλωρίδας.
  4. Μελετάς σε συνεργασία με έμπειρους τους τεχνολόγους τροφίμων και αναγνωρισμένους pastry chef του ΙΕΚ VOLTEROS τη δημιουργία νέων προϊόντων με βάση το μέλι για άνοιγμα σε νέες προσοδοφόρες αγορές.
  5. Εκπαιδεύεσαι στις σύγχρονες μεθόδους τυποποίησης και σηματοποίησης προϊόντων μελιού.
  6. Παίρνεις εκτεταμένη υποστήριξη για τη δημιουργία και χρηματοδότηση της δικής σου μελισσοκομικής μονάδας, από εξειδικευμένους συμβούλους αγροτικής ανάπτυξης με σημαντική εμπειρία στην ελληνική αγορά.
  7. Με την απόκτηση του τίτλου στο ΙΕΚ VOLTEROS θα έχεις παράλληλα εκπαιδευτεί σε ένα πλήθος από γνωστικά αντικείμενα τα οποία θα σου επιτρέψουν να αναπτύξεις οποιαδήποτε μονάδα παραγωγής αγροτικών αγαθών ή/και να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση.
  8. Τα μαθήματα διδάσκονται από καταξιωμένους καθηγητές με πολυετή επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία που σου μαθαίνουν όλα τα μικρά και μεγάλα μυστικά του χώρου ώστε να εξελιχθείς σε έναν πετυχημένο επαγγελματία τεχνικό μελισσοκόμο.
  9. Μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ VOLTEROS , θα αποκτήσεις πολύτιμες διασυνδέσεις με κορυφαίες επιχειρήσεις του χώρου, για να πραγματοποιήσεις την πρακτική σου άσκηση και να διεκδικήσεις στην πορεία μία θέση μόνιμης απασχόλησης. 10. Στο πλαίσιο των σπουδών σου θα συμμετέχεις σε πλήθος από εκπαιδευτικές επισκέψεις στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων του κλάδου σου, με στόχο την απόκτηση εμπειριών σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Η διαρκής ανοδική τάση του κλάδου έχει δημιουργήσει την ανάγκη για περισσότερους εξειδικευμένους επαγγελματίες. Απόκτησε όλη την απαραίτητη γνώση ώστε να ιδρύσεις και να διαχειριστείς άριστα μια μελισσοκομική εκμετάλλευση, προσεγγίζοντας με επιστημονικό τρόπο τα προβλήματα που εμφανίζονται κατά την παραγωγική διαδικασία.

Share it!

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών του ΙΕΚ VOLTEROS προετοιμάζει άριστα το μελλοντικό απόφοιτο ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί με αξιώσεις στις υψηλές απαιτήσεις του επαγγέλματος που έχει επιλέξει.

Τα μαθήματα διδάσκονται από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις, τις τεχνικές αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα. Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:

  • Γενική Εντομολογία
  • Εισαγωγή στη Μελισσοκομία
  • Βιολογία της Μέλισσας
  • Φυσικοί Πόροι και Περιβάλλον
  • Γεωργική Τεχνική Ι, ΙΙ
  • Γεωργική Οικονομία – Αγροτική Πολιτική
  • Τεχνική Επικοινωνίας – Επιχειρηματικότητα
  • Κοστολόγηση Αγροτικών Προϊόντων
  • Μάρκετινγκ Αγροτικών προϊόντων
  • Οργάνωση και Διοίκηση Γεωργικών Επιχειρήσεων
  • Μελισσοκομικός Εξοπλισμός – Εγκατάσταση του Μελισσοκομείου
  • Εχθροί και ασθένειες μελισσών Ι,ΙΙ
  • Μελισσοκομικοί Χειρισμοί Ι, ΙΙ, ΙΙΙ
  • Μελισσοκομικά Φυτά Ι, ΙΙ
  • Υγιεινή και Ασφάλεια Εργασίας
  • Βασιλοτροφία – Παραγωγή βασιλικού πολτού I, II
  • Σηροτροφία Ι, ΙΙ
  • Προϊόντα κυψέλης
ΝΕΑ