Σπουδές Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής

Επίσημος Τίτλος:
Τεχνικός Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής

Ο αρτοποιός – ζαχαροπλάστης έχει μετατραπεί σε σύγχρονο επαγγελματία, που χαρακτηρίζεται από φαντασία, ακρίβεια, δημιουργικότητα και διάθεση για πειραματισμό. Μια μικρή παραλλαγή σε μια κλασική συνταγή είναι αρκετή για να τη μεταμορφώσει σε κάτι εντελώς νέο.

Οι πρωτότυπες ιδέες των νέων αρτοζαχαροπλαστών έχουν δημιουργήσει μια τεράστια ποικιλία παρασκευασμάτων από αλεύρι ή από ζάχαρη, που καλύπτει κάθε γούστο. Παράλληλα, εφαρμόζοντας σύγχρονες τεχνικές food styling τονίζουν κατάλληλα τις δημιουργίες, δίνοντας τους εξαιρετική εμφάνιση. Συνολικά, το IEK VOLTEROS εξασφαλίζει στους σπουδαστές την εξειδίκευση και εμπειρία που χρειάζονται για να ετοιμάζουν ελκυστικά προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, με ξεχωριστή γεύση αλλά και με τη σωστή θρεπτική αξία.

Οι απόφοιτοι Τεχνικοί Αρτοποιοί – Ζαχαροπλάστες μπορούν να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, στη δική τους επιχείρηση ή να ξεκινήσουν την καριέρα τους στις κουζίνες μεγάλων αρτοζαχαροπλαστείων και ξενοδοχείων.

Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα ξεκινά μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ VOLTEROS το οποίο εξασφαλίζει αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε 5άστερα ξενοδοχεία της χώρας για όλους τους σπουδαστές.

Ο Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής μπορεί να εργαστεί σε:

Σε επιχειρήσεις ξενοδοχειακής και επισιτιστικής μορφής, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, αναλαμβάνοντας υπεύθυνα την οργάνωση και τη λειτουργία μιας σύγχρονης κουζίνας ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου.

Τέτοιες επιχειρήσεις είναι:

  • Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής- Αρτοποιίας
  • Ζαχαροπλαστεία-αρτοποιεία
  • Ξενοδοχειακές μονάδες
  • Εστιατόρια
  • Εταιρείες πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής
  • Βιομηχανίες τυποποιημένων προϊόντων ζαχαροπλαστικής
  • Εταιρείες catering
  • Κρουαζιερόπλοια
  • Δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα
  • Βιομηχανίες τροφίμων & ποτών
  • Προσωπικές επιχειρήσεις ως ιδιοκτήτης / ελεύθερος επαγγελματίας

Share it!

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Τη διδασκαλία επιμελούνται επιλεγμένοι, έμπειροι και καταξιωμένοι επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις, τις τεχνικές, αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα.

Παρουσίαση μαθημάτων

  • Αρτοποιητική Τέχνη
  • Ζαχαροπλαστική Τέχνη
  • Αρχές Οικονομικής
  • Γαλλικά
  • Τεχνικές Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Πρώτες Ύλες & Προϊόντα Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Υγιεινή & Ασφάλεια
  • Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας – HACCP
  • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
  • Διαιτητική
  • Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων – Επαγγέλματος
  • Αγγλικά
  • Πρακτική Άσκηση
ΝΕΑ
  • Αγαπητοί υποψήφιοι, Οι απόφοιτοι των ειδικοτήτων που εξετάζονται το Σάββατο 18/01/2025 και την Κυριακή 19/01/2025 μπορούν να δουν αναλυτικά το πρόγραμμα και τις πληροφορίες σχετικά με το πρακτικό μέρος της εξέτασής τους, το εξεταστικό κέντρο, την ώρα και τη διάρκεια της εξέτασής τους, μέσω της εφαρμογής iek.eoppep.gr, πηγαίνοντας στο Βήμα 2:......

  • Τίτλος προγράμματος «Ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων ως Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας με παροχή πιστοποίησης των αποκτηθεισών γνώσεων” Το νέο πρόγραμμα Voucher – Security θα υλοποιηθεί εξ΄ αποστάσεως και περιλαμβάνει: παροχή υπηρεσιών κατάρτισης διάρκειας 105 ωρών. πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας (Επιπέδου......

  • Οι Ανώτερες Σχολές VOLTEROS σας ενημερώνουν άμεσα για όλες τις ανακοινώσεις και εξελίξεις σε σχέση με τις σπουδές σας και τις εξετάσεις Πιστοποίησης. Σύμφωνα με ανακοίωνση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., μετά και από την ολοκλήρωση του ελέγχου των συμπληρωματικών στοιχείων – δικαιολογητικών, που ζητήθηκαν από μεγάλο αριθμό......