Γραφείο Σταδιοδρομίας

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ VOLTEROS λειτουργεί πρωτοποριακά από το 2013 παρέχοντας σε σπουδαστές και απόφοιτους ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης σε θέματα που αφορούν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, μέσα από συγκεκριμένα εργαλεία, αλλά και συνεχή υποστήριξη.

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς λειτουργίας του το Γραφείο Σταδιοδρομίας έχει αναπτύξει ισχυρές συνεργασίες με κορυφαίες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα για την άμεση απορρόφηση των σπουδαστών και αποφοίτων όλων των κλάδων.

Οι βασικές υπηρεσίες του Γραφείου Σταδιοδρομίας περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

Εξασφάλιση Πρακτικής Άσκησης

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας καθοδηγεί τους σπουδαστές του ΙΕΚ VOLTEROS στη διαδικασία της υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης, η οποία απαιτείται για την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Συνδυάζοντας τις επιθυμίες και τα προσόντα των σπουδαστών με τις ανάγκες και τις ευκαιρίες που προσφέρει το πλήθος των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, το Γραφείο Σταδιοδρομίας συμβουλεύει τους σπουδαστές στην απόκτηση της πρώτης τους εμπειρίας σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον, ασκώντας το επάγγελμα που επέλεξαν και σπούδασαν. Η συγκεκριμένη εμπειρία τους δίνει τα απαραίτητα εφόδια ώστε, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, πιο έτοιμοι και πιο ώριμοι, να μπορέσουν σταδιοδρομήσουν στο επάγγελμα που επέλεξαν.

Η πρακτική άσκηση δύναται να πραγματοποιηθεί μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Β εξαμήνου σπουδών. Το Γραφείο Σταδιοδρομίας βοηθά τους σπουδαστές στη συμπλήρωση του Βιβλίου Πρακτικής και τους υποστηρίζει στις απαραίτητες διατυπώσεις.

Οδηγίες Πρακτικής Άσκησης

 

Εύρεση Εργασίας

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας βρίσκεται στο πλευρό των αποφοίτων του ΙΕΚ VOLTEROS  για την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Δρα συμβουλευτικά και προτείνει δυνατότητες απασχόλησης στους απόφοιτους που εκφράζουν το ενδιαφέρον τους, βάση των προσφερόμενων θέσεων εργασίας από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Όσα χρόνια κι αν περάσουν από την αποφοίτηση τους, οι απόφοιτοι του ΙΕΚ VOLTEROS  έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται στο Γραφείο Σταδιοδρομίας για συμβουλευτική σε θέματα εργασίας, αλλά και για να ενημερώνονται για τις διαθέσιμες εργασίας.

Συμβουλευτική & Ενημέρωση

Στο πλαίσιο των υπηρεσιών του το Γραφείο Σταδιοδρομίας προσφέρει εξατομικευμένη συμβουλευτική γύρω από θέματα σύνταξης βιογραφικού σημειώματος, συγγραφής συστατικής επιστολής και αντιμετώπισης της προσωπικής συνέντευξης.

Επιπλέον το Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ VOLTEROS  διοργανώνει τις θεματικές ημερίδες «Hμέρες Καριέρας». Κατά τη διάρκεια των ημερίδων οι σπουδαστές και απόφοιτοι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια επαγγελματικής και προσωπικής
ανάπτυξης από τις συνεργαζόμενες εταιρίες., αλλά και να ενημερωθούν για εργασιακά θέματα.

Ημέρες Καριέρας

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ VOLTEROS, πιστό στη δέσμευσή του προς τους σπουδαστές και αποφοίτους του για την άμεση επαγγελματική τους αποκατάσταση, διοργανώνει τις καθιερωμένες πλέον «Ημέρες Καριέρας».

Οι σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τα στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων όλων των κλάδων και να περάσουν από προσωπική συνέντευξη. Με αυτό το τρόπο, εξασφαλίζουν την πρακτική τους άσκηση ή μια θέση εργασίας. Επιπλέον όμως βιώνουν μια πολύ σημαντική εμπειρία, κάνουν επαγγελματικές γνωριμίες και εξοικειώνονται με τη διαδικασία επιλογής προσωπικού.

Ιδιαίτερα για τους τομείς Γαστρονομίας & Τουρισμού οι “Ημέρες Καριέρας Τουρισμού” διοργανώνονται στη δομή  του ΙΕΚ VOLTEROS  το Φεβρουάριο κάθε έτους. Έτσι, οι σπουδαστές και απόφοιτοι των συγκεκριμένων κλάδων έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν εγκαίρως την πρακτική άσκηση / εργασία τους εν’ όψει της καλοκαιρινής σεζόν.

Χρήσιμες Συμβουλές

ΝΕΑ
  • 1o Βήμα Επισκέψου την ιστοσελίδα  www.voucher.gov.gr Πήγαινε στις  ενεργές προσκλήσεις και κάνε κλικ στην επιλογή  «Υποβολή φόρμας συμμετοχής ωφελουμένων» για την δράση που σε ενδιαφέρει. Για να συνδεθείς στην φόρμα υποβολής θα πρέπει να γνωρίζεις τους προσωπικούς σου κωδικούς TAXISNET . Εάν θέλεις να υποβάλεις την αίτησή......

  • Σκέφτεσαι να φοιτήσεις σε κάποιο ΙΕΚ, μήπως στο ΙΕΚ VOLTEROS ; ή είσαι ήδη σπουδαστής ΙΕΚ και θα ήθελες να μάθεις περισσότερα για την πρακτική άσκηση που θα κληθείς να κάνεις; Έχεις απορίες σχετικά με τη διάρκεια, την αμοιβή ή άλλα ζητήματα που αφορούν αυτό......

  • Voucher Ανέργων ηλικίας 25 – 45 Online Εκπαίδευση – 400 ευρώ επίδομα και 6μηνη απασχόληση Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος VOLTEROS συμμετέχει στο νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης και κατάρτισης, 10.000 ανέργων, με αναβάθμιση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων τους (reskilling – upskilling), οδηγώντας τουλάχιστον 7.500 σε 8μηνη......