Γραφείο Σταδιοδρομίας

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ VOLTEROS λειτουργεί πρωτοποριακά από το 2013 παρέχοντας σε σπουδαστές και απόφοιτους ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης σε θέματα που αφορούν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, μέσα από συγκεκριμένα εργαλεία, αλλά και συνεχή υποστήριξη.

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς λειτουργίας του το Γραφείο Σταδιοδρομίας έχει αναπτύξει ισχυρές συνεργασίες με κορυφαίες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα για την άμεση απορρόφηση των σπουδαστών και αποφοίτων όλων των κλάδων.

Οι βασικές υπηρεσίες του Γραφείου Σταδιοδρομίας περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

Εξασφάλιση Πρακτικής Άσκησης

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας καθοδηγεί τους σπουδαστές του ΙΕΚ VOLTEROS στη διαδικασία της υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης, η οποία απαιτείται για την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Συνδυάζοντας τις επιθυμίες και τα προσόντα των σπουδαστών με τις ανάγκες και τις ευκαιρίες που προσφέρει το πλήθος των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, το Γραφείο Σταδιοδρομίας συμβουλεύει τους σπουδαστές στην απόκτηση της πρώτης τους εμπειρίας σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον, ασκώντας το επάγγελμα που επέλεξαν και σπούδασαν. Η συγκεκριμένη εμπειρία τους δίνει τα απαραίτητα εφόδια ώστε, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, πιο έτοιμοι και πιο ώριμοι, να μπορέσουν σταδιοδρομήσουν στο επάγγελμα που επέλεξαν.

Η πρακτική άσκηση δύναται να πραγματοποιηθεί μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Β εξαμήνου σπουδών. Το Γραφείο Σταδιοδρομίας βοηθά τους σπουδαστές στη συμπλήρωση του Βιβλίου Πρακτικής και τους υποστηρίζει στις απαραίτητες διατυπώσεις.

Οδηγίες Πρακτικής Άσκησης

 

Εύρεση Εργασίας

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας βρίσκεται στο πλευρό των αποφοίτων του ΙΕΚ VOLTEROS  για την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Δρα συμβουλευτικά και προτείνει δυνατότητες απασχόλησης στους απόφοιτους που εκφράζουν το ενδιαφέρον τους, βάση των προσφερόμενων θέσεων εργασίας από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Όσα χρόνια κι αν περάσουν από την αποφοίτηση τους, οι απόφοιτοι του ΙΕΚ VOLTEROS  έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται στο Γραφείο Σταδιοδρομίας για συμβουλευτική σε θέματα εργασίας, αλλά και για να ενημερώνονται για τις διαθέσιμες εργασίας.

Συμβουλευτική & Ενημέρωση

Στο πλαίσιο των υπηρεσιών του το Γραφείο Σταδιοδρομίας προσφέρει εξατομικευμένη συμβουλευτική γύρω από θέματα σύνταξης βιογραφικού σημειώματος, συγγραφής συστατικής επιστολής και αντιμετώπισης της προσωπικής συνέντευξης.

Επιπλέον το Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ VOLTEROS  διοργανώνει τις θεματικές ημερίδες «Hμέρες Καριέρας». Κατά τη διάρκεια των ημερίδων οι σπουδαστές και απόφοιτοι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια επαγγελματικής και προσωπικής
ανάπτυξης από τις συνεργαζόμενες εταιρίες., αλλά και να ενημερωθούν για εργασιακά θέματα.

Ημέρες Καριέρας

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ VOLTEROS, πιστό στη δέσμευσή του προς τους σπουδαστές και αποφοίτους του για την άμεση επαγγελματική τους αποκατάσταση, διοργανώνει τις καθιερωμένες πλέον «Ημέρες Καριέρας».

Οι σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τα στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων όλων των κλάδων και να περάσουν από προσωπική συνέντευξη. Με αυτό το τρόπο, εξασφαλίζουν την πρακτική τους άσκηση ή μια θέση εργασίας. Επιπλέον όμως βιώνουν μια πολύ σημαντική εμπειρία, κάνουν επαγγελματικές γνωριμίες και εξοικειώνονται με τη διαδικασία επιλογής προσωπικού.

Ιδιαίτερα για τους τομείς Γαστρονομίας & Τουρισμού οι “Ημέρες Καριέρας Τουρισμού” διοργανώνονται στη δομή  του ΙΕΚ VOLTEROS  το Φεβρουάριο κάθε έτους. Έτσι, οι σπουδαστές και απόφοιτοι των συγκεκριμένων κλάδων έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν εγκαίρως την πρακτική άσκηση / εργασία τους εν’ όψει της καλοκαιρινής σεζόν.

Χρήσιμες Συμβουλές

ΝΕΑ
  • Λαμβάνοντας υπόψη τις Διατάξεις που διέπουν το Εκπαιδευτικό προσωπικό των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Αποφασίζουμε: Προκηρύσσουμε την πρόσληψη Εκπαιδευτικού Προσωπικού για ανάθεση διδακτικού έργου με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την......

  • Το ΙΕΚ VOLTEROS σας ενημερώνει άμεσα για όλες τις ανακοινώσεις και εξελίξεις σε σχέση με τις σπουδές σας και τις εξετάσεις Πιστοποίησης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. και Σ.Ε.Κ. της 1ης περιόδου 2022, των 11.667 υποψηφίων που......

  • «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης  με έμφαση στις «ψηφιακές και  πράσινες  δεξιότητες» Για την συμπλήρωση της φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος πατήστε ΕΔΩ Η δράση αφορά στην παροχή θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 200 ωρών σε 80.000 ανέργους ηλικίας άνω των 18 ετών, που θα οδηγεί......