Χρήσιμες Συμβουλές

Τι περιέχει το βιογραφικό;

Τα κεφάλαια που συμπεριλαμβάνει ένα τυπικό βιογραφικό είναι τα εξής: Προσωπικά στοιχεία, Σπουδές, Επαγγελματική εμπειρία, Επιμόρφωση & Σεμινάρια, Ασχολίες & Ενδιαφέροντα. Οι πληροφορίες καταγράφονται με αντίστροφη χρονολογική σειρά, από τις πιο πρόσφατες προς τις παλαιότερες.

Μην ξεχάσετε να δώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και να συμπεριλάβετε τόσο το σταθερό όσο και το κινητό σας τηλέφωνο. Είθιστε, το βιογραφικό να κλείνει με τις συστάσεις παλαιών εργοδοτών ή καθηγητών σας.

Το μέγεθος μετράει!

Όλοι οι ειδικοί επί του θέματος συμφωνούν: το βιογραφικό θα πρέπει να είναι 2 περίπου σελίδες και σε καμιά περίπτωση να μη ξεπερνά τις 3. Όσα κι αν έχετε να πείτε, φροντίστε να είστε σύντομοι και σαφείς. Ένα μακροσκελές βιογραφικό λειτουργεί αποτρεπτικά προς τον εργοδότη, ο οποίος το πιθανότερο είναι να μην το μελετήσει.

Τι να αποφύγω;

Μην συμπεριλάβετε ψευδή στοιχεία. Θα πρέπει να είστε ειλικρινείς και συνεπείς στα όσα αναφέρετε, γιατί πάντοτε ελλοχεύει ο κίνδυνος να εκτεθείτε. Εξάλλου, το βιογραφικό σημείωμα είναι αυτό που θα πυροδοτήσει τη συζήτηση κατά την προσωπική συνέντευξη.

Τι να προσέξω;

Το βιογραφικό σημείωμα θα πρέπει να είναι καθαρογραμμένο και εκτυπωμένο σε λευκές κόλλες Α4. Αποφύγετε τα επιστολόχαρτα και τα χρωματιστά χαρτιά. Χρησιμοποιήστε την ασφαλή λύση των στάνταρντ γραμματοσειρών (πχ arial ή times new roman) και μην πειραματίζεστε χρώματα και σχήματα. Στο internet υπάρχουν δεκάδες πρότυπα βιογραφικού σημειώματος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Τι είναι η συνοδευτική επιστολή;

Η συνοδευτική επιστολή αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα του βιογραφικού σημειώματος. Απευθύνεται προσωπικά προς τον εργοδότη που προσεγγίζετε και αποτελεί την πρώτη γνωριμία . Μέσα στη συνοδευτική επιστολή θα παρουσιάσετε εν συντομία τα προσόντα σας και θα αναφέρετε επακριβώς τον τίτλο της θέσης για την οποία κατάθέτετε το συγκεκριμένο βιογραφικό.

Και στη συνέντευξη;

Να είστε ο εαυτός σας. Μην αγχωθείτε και μην πιστέψετε ότι υστερείτε έναντι των συνυποψηφίων σας. Μια καλή αμφίεση, ένα χαμόγελο και μια σφιχτή χειραψία είναι μια καλή αρχή για τη συγκεκριμένη διαδικασία. Καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι έχοντας κάνει μια σχετική έρευνα στο internet γύρω από την εταιρία που επισκέπτεστε. Και μην ξεχάσετε στο τέλος να ευχαριστήσετε τον εργοδότη για το χρονο που σας αφιέρωσε, τονίζοντας την επιθυμία να επικοινωνήσετε ξανά.

ΝΕΑ
  • Λαμβάνοντας υπόψη τις Διατάξεις που διέπουν το Εκπαιδευτικό προσωπικό των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Αποφασίζουμε: Προκηρύσσουμε την πρόσληψη Εκπαιδευτικού Προσωπικού για ανάθεση διδακτικού έργου με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την......

  • Το ΙΕΚ VOLTEROS σας ενημερώνει άμεσα για όλες τις ανακοινώσεις και εξελίξεις σε σχέση με τις σπουδές σας και τις εξετάσεις Πιστοποίησης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. και Σ.Ε.Κ. της 1ης περιόδου 2022, των 11.667 υποψηφίων που......

  • «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης  με έμφαση στις «ψηφιακές και  πράσινες  δεξιότητες» Για την συμπλήρωση της φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος πατήστε ΕΔΩ Η δράση αφορά στην παροχή θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 200 ωρών σε 80.000 ανέργους ηλικίας άνω των 18 ετών, που θα οδηγεί......