Σπουδές Μαγειρικής – Μάγειρες, Chef

Επίσημος Τίτλος:
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)

Στις μέρες μας η Μαγειρική αποτελεί ένα από τα πλέον περιζήτητα και αναγνωρισμένα επαγγέλματα, προσφέροντας σε όσους την επιλέξουν υψηλές απολαβές και ανεξάντλητες επαγγελματικές δυνατότητες για καριέρα σε κουζίνες μεγάλων εστιατορίων και ξενοδοχείων, αλλά και σε προσωπική επιχείρηση. Η δημιουργικότητα και η σκληρή δουλειά επιβραβεύονται ακόμα και με διεθνείς διακρίσεις, όπως τα αστέρια Michelin!

Ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef) μπορεί να χειρίζεται αυτόνομα τα ακόλουθα θέματα:

  • Τον ποιοτικό έλεγχο, τη συντήρηση και την αξιοποίηση των τροφίμων
  • Την υγιεινή των τροφίμων
  • Την παρασκευή εδεσμάτων κάθε μορφή και ποικιλίας
  • Την τέλεια οργάνωση και διοίκηση της κουζίνας
  • Τον τεμαχισμό και την προετοιμασία κρεάτων, πουλερικών, κυνηγιών, ψαριών, θαλασσινών και τη χρήση κάθε τεμαχίου
  • Τη σωστή σύνθεση κάθε μενού με βάση τις ισχύουσες αγορανομικές και υγιονομικές διατάξεις
  • Την παρουσίαση και διακόσμηση εδεσμάτων
  • Την τέχνη της ζαχαροπλαστικής

Που μπορεί να δουλέψει ο απόφοιτος;

Σε επιχειρήσεις ξενοδοχειακής και επισιτιστικής μορφής, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, αναλαμβάνοντας υπεύθυνα την οργάνωση και τη λειτουργία μιας σύγχρονης κουζίνας ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου.

Τέτοιες επιχειρήσεις είναι:

  • Εστιατόρια Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων (κλασσικά εστιατόρια, ειδικά εστιατόρια, καφετέριες, grill rooms κλπ)
  • Εστιατόρια ως ανεξάρτητες επιχειρήσεις (κλασσικά εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, πιτσαρίες, ταχυφαγεία κλπ)
  • Εστιατόρια βιομηχανικών μονάδων ή εμπορικών πολυκαταστημάτων
  • Εστιατόρια σχολείων, νοσοκομείων, ιδρυμάτων
  • Εστιατόρια μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων
  • Εστιατόρια μεταφορικών μέσων (τρένων, κρουαζιερόπλοιων, πλοίων ακτοπλοϊας κλπ)
  • Υπηρεσίες κοινωνικών εκδηλώσεων (outside catering)

Επιπλέον, ο σπουδαστής στην ειδικότητα:

  • Πραγματοποιεί εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σύγχρονα εργαστήρια μαγειρικής ξενοδοχειακών, επισιτιστικών ή εστιατορικών μονάδων
  • Πραγματοποιεί πρακτική άσκηση σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια
  • Διδάσκεται επιπλέον ώρες Αγγλικών, Γαλλικών & Ισπανικών, καθώς και Η/Υ

Share it!

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Τη διδασκαλία επιμελούνται επιλεγμένοι, έμπειροι και καταξιωμένοι επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις, τις τεχνικές, αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα.

Παρουσίαση μαθημάτων της ειδικότητας “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)”:

  • Τέχνη Μαγειρικής
  • Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής
  • Γαλλικά
  • Αρχές Οικονομικής
  • Τεχνικές Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Οργάνωση – Λειτουργία Εστιατορίου
  • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
  • Οινολογία
  • Υγιεινή & Ασφάλεια
  • Σύνθεση Μενού
  • Τεμαχισμός Κρεάτων
  • Τροφογνωσία – Εδεσματολόγιο
  • Διαιτητική
  • Αγγλικά
  • Διακοσμητική Παρασκευασμάτων
  • Πρακτική Άσκηση
ΝΕΑ
  • Αγαπητοί υποψήφιοι, Οι απόφοιτοι των ειδικοτήτων που εξετάζονται το Σάββατο 18/01/2025 και την Κυριακή 19/01/2025 μπορούν να δουν αναλυτικά το πρόγραμμα και τις πληροφορίες σχετικά με το πρακτικό μέρος της εξέτασής τους, το εξεταστικό κέντρο, την ώρα και τη διάρκεια της εξέτασής τους, μέσω της εφαρμογής iek.eoppep.gr, πηγαίνοντας στο Βήμα 2:......

  • Τίτλος προγράμματος «Ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων ως Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας με παροχή πιστοποίησης των αποκτηθεισών γνώσεων” Το νέο πρόγραμμα Voucher – Security θα υλοποιηθεί εξ΄ αποστάσεως και περιλαμβάνει: παροχή υπηρεσιών κατάρτισης διάρκειας 105 ωρών. πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας (Επιπέδου......

  • Οι Ανώτερες Σχολές VOLTEROS σας ενημερώνουν άμεσα για όλες τις ανακοινώσεις και εξελίξεις σε σχέση με τις σπουδές σας και τις εξετάσεις Πιστοποίησης. Σύμφωνα με ανακοίωνση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., μετά και από την ολοκλήρωση του ελέγχου των συμπληρωματικών στοιχείων – δικαιολογητικών, που ζητήθηκαν από μεγάλο αριθμό......