Στις μέρες μας η Μαγειρική αποτελεί ένα από τα πλέον περιζήτητα και αναγνωρισμένα επαγγέλματα, προσφέροντας σε όσους την επιλέξουν υψηλές απολαβές και ανεξάντλητες επαγγελματικές δυνατότητες για καριέρα σε κουζίνες μεγάλων εστιατορίων και ξενοδοχείων, αλλά και σε προσωπική επιχείρηση. Η δημιουργικότητα και η σκληρή δουλειά επιβραβεύονται ακόμα και με διεθνείς διακρίσεις, όπως τα αστέρια Michelin!
Ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef) μπορεί να χειρίζεται αυτόνομα τα ακόλουθα θέματα:
- Τον ποιοτικό έλεγχο, τη συντήρηση και την αξιοποίηση των τροφίμων
- Την υγιεινή των τροφίμων
- Την παρασκευή εδεσμάτων κάθε μορφή και ποικιλίας
- Την τέλεια οργάνωση και διοίκηση της κουζίνας
- Τον τεμαχισμό και την προετοιμασία κρεάτων, πουλερικών, κυνηγιών, ψαριών, θαλασσινών και τη χρήση κάθε τεμαχίου
- Τη σωστή σύνθεση κάθε μενού με βάση τις ισχύουσες αγορανομικές και υγιονομικές διατάξεις
- Την παρουσίαση και διακόσμηση εδεσμάτων
- Την τέχνη της ζαχαροπλαστικής
Που μπορεί να δουλέψει ο απόφοιτος;
Σε επιχειρήσεις ξενοδοχειακής και επισιτιστικής μορφής, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, αναλαμβάνοντας υπεύθυνα την οργάνωση και τη λειτουργία μιας σύγχρονης κουζίνας ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου.
Τέτοιες επιχειρήσεις είναι: