Σπουδές Μαγειρικής – Μάγειρες, Chef

Επίσημος Τίτλος:
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)

Στις μέρες μας η Μαγειρική αποτελεί ένα από τα πλέον περιζήτητα και αναγνωρισμένα επαγγέλματα, προσφέροντας σε όσους την επιλέξουν υψηλές απολαβές και ανεξάντλητες επαγγελματικές δυνατότητες για καριέρα σε κουζίνες μεγάλων εστιατορίων και ξενοδοχείων, αλλά και σε προσωπική επιχείρηση. Η δημιουργικότητα και η σκληρή δουλειά επιβραβεύονται ακόμα και με διεθνείς διακρίσεις, όπως τα αστέρια Michelin!

Ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef) μπορεί να χειρίζεται αυτόνομα τα ακόλουθα θέματα:

  • Τον ποιοτικό έλεγχο, τη συντήρηση και την αξιοποίηση των τροφίμων
  • Την υγιεινή των τροφίμων
  • Την παρασκευή εδεσμάτων κάθε μορφή και ποικιλίας
  • Την τέλεια οργάνωση και διοίκηση της κουζίνας
  • Τον τεμαχισμό και την προετοιμασία κρεάτων, πουλερικών, κυνηγιών, ψαριών, θαλασσινών και τη χρήση κάθε τεμαχίου
  • Τη σωστή σύνθεση κάθε μενού με βάση τις ισχύουσες αγορανομικές και υγιονομικές διατάξεις
  • Την παρουσίαση και διακόσμηση εδεσμάτων
  • Την τέχνη της ζαχαροπλαστικής

Που μπορεί να δουλέψει ο απόφοιτος;

Σε επιχειρήσεις ξενοδοχειακής και επισιτιστικής μορφής, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, αναλαμβάνοντας υπεύθυνα την οργάνωση και τη λειτουργία μιας σύγχρονης κουζίνας ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου.

Τέτοιες επιχειρήσεις είναι:

  • Εστιατόρια Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων (κλασσικά εστιατόρια, ειδικά εστιατόρια, καφετέριες, grill rooms κλπ)
  • Εστιατόρια ως ανεξάρτητες επιχειρήσεις (κλασσικά εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, πιτσαρίες, ταχυφαγεία κλπ)
  • Εστιατόρια βιομηχανικών μονάδων ή εμπορικών πολυκαταστημάτων
  • Εστιατόρια σχολείων, νοσοκομείων, ιδρυμάτων
  • Εστιατόρια μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων
  • Εστιατόρια μεταφορικών μέσων (τρένων, κρουαζιερόπλοιων, πλοίων ακτοπλοϊας κλπ)
  • Υπηρεσίες κοινωνικών εκδηλώσεων (outside catering)

Επιπλέον, ο σπουδαστής στην ειδικότητα:

  • Πραγματοποιεί εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σύγχρονα εργαστήρια μαγειρικής ξενοδοχειακών, επισιτιστικών ή εστιατορικών μονάδων
  • Πραγματοποιεί πρακτική άσκηση σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια
  • Διδάσκεται επιπλέον ώρες Αγγλικών, Γαλλικών & Ισπανικών, καθώς και Η/Υ

Share it!

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Τη διδασκαλία επιμελούνται επιλεγμένοι, έμπειροι και καταξιωμένοι επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις, τις τεχνικές, αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα.

Παρουσίαση μαθημάτων της ειδικότητας “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)”:

  • Τέχνη Μαγειρικής
  • Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής
  • Γαλλικά
  • Αρχές Οικονομικής
  • Τεχνικές Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Οργάνωση – Λειτουργία Εστιατορίου
  • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
  • Οινολογία
  • Υγιεινή & Ασφάλεια
  • Σύνθεση Μενού
  • Τεμαχισμός Κρεάτων
  • Τροφογνωσία – Εδεσματολόγιο
  • Διαιτητική
  • Αγγλικά
  • Διακοσμητική Παρασκευασμάτων
  • Πρακτική Άσκηση
ΝΕΑ
  • Ανακοινώθηκε το Oριστικό  Μητρώου Ωφελουμένων της Δράσης: «Συμβουλευτική, Υποστήριξη, Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Προώθηση στην Απασχόληση Ανέργων ηλικίας 30-49 ετών σε τεχνικές δεξιότητες κλάδων αιχμής» Αν είσαι ωφελούμενος του προγράμματος επικοινώνησε μαζί μας για να ενημερωθείς άμεσα & να κλείσεις θέση σε ένα από τα τμήματα......

  • Το ΙΕΚ VOLTEROS σας ενημερώνει άμεσα για όλες τις ανακοινώσεις και εξελίξεις σε σχέση με τις σπουδές σας και τις εξετάσεις Πιστοποίησης. Με  νέα ανακοίνωση του ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. δημοσίευσε το αναλυτικό πρόγραμμα της Β’ και Γ’ φάσης των εξετάσεων Πιστοποίησης ανά ειδικότητα. Η Β’ φάση......

  • Το ΙΕΚ VOLTEROS σας ενημερώνει άμεσα για όλες τις ανακοινώσεις και εξελίξεις σε σχέση με τις σπουδές σας και τις εξετάσεις Πιστοποίησης. Με νέα ανακοίνωση του ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. δημοσίευσε όλες τις λεπτομέρειες των επερχόμενων εξετάσεων Πιστοποίησης: Δείτε το τροποποιημένο Πρόγραμμα της Ά φάσης (20,21,27 &......